Haderslev Katedralskole

Søg
Close this search box.

OPTAGELSE

Optagelse på HaKa

Hvis du ønsker optagelse på Haderslev Katedralskole, skal du gå ind på optagelse.dk senest 1. marts og finde Haderslev Katedralskole. Her skal du logge ind med dit UNI-login. Har du glemt dette, kan du få det oplyst på din skole.

På optagelse.dk finder du en skabelon, hvor du skal udfylde følgende:

  • Personlige oplysninger – Din skole har allerede udfyldt det meste. Du skal dog huske at udfylde din mail og dit telefonnummer.
  • Karakterer – Din skole har lagt dine standpunktskarakterer ind.
  • Underskrift og bilag – Først når en eller begge af dine forældre har bekræftet ansøgningen med deres NemID, kan du sende den afsted til Haderslev Katedralskole.

Svar på ansøgning

Fra midten af april måned vil du og dine værger/ forældre via e-boks modtage et optagelsesbrev fra os. Nogle elever skal til optagelsesprøve (UPV-prøve), som typisk ligger i starten af april. Først herefter kan vi sende optagelsesbrev ud til vores kommende elever.

UPV (Uddannelses Paratheds Vurdering)

I løbet af dine folkeskoletid kommer du til flere samtaler med din UU-vejleder. Det er din UU-vejleder, som vurderer, om du er uddannelsesparat og kan søge optagelse på gymnasiet. Hvis det vurderes, at du ikke er uddannelsesparat på det tidspunkt Uddannelsesplanen oprettes,kan du indstilles til en revurdering (Uddannelsesparathedsvurdering, UPV).

På Haderslev Katedralskole tilbyder vi på STX og HF, og du kommer til optagelsesprøve til den uddannelse, som du ønsker, såfremt du ikke opfylder optagelseskravene eller du kommer fra en prøvefri efterskole.

En revurdering foregår ved, at du kommer til optagelsesprøve på Haderslev Katedralskole. Hvis du efter UPV-prøverne vurderes uddannelsesparat, vil du blive tilbudt optagelse på skolen efter optagelsesprøven. 

UPV på HaKa

Optagelsesprøverne er forskellige alt efter, hvilken uddannelse du søger.

STX: du vil komme til prøve i dansk, engelsk, matematik og fysik/keme. 

HF: du vil komme til prøve i dansk, engelsk, matematik og fysik/keme. 

Det er en samlet vurdering af resultatet af de faglige prøver og en opfølgende samtale med en leder på skolen, som afgør, om vi kan tilbyde dig optagelse på Haderslev Katedralskole. 

Du kan læse reglerne for optagelse i Optagelsesbekendtgørelsen.

Vi anbefaler også, at du læser om uddannelsesparathed på UU Haderslevs egen hjemmeside.

Brochurer

Vil du være en del af HAKA?

Kig rundt – tag kontakt til os, måske har vi også en plads til dig.