Drama er et fag, som forbinder de skabende processer i drama og teater med overvejelser over de æstetiske resultater.
Det betyder, at faget beskæftiger sig med at skabe, forstå og reflektere over forskellige former for scenekunst i en aktuel eller historisk kontekst.
Stoffet er menneskelige handlinger og relationer. Udtryksmidlerne er dramaets og scenekunstens: krop, stemme, sprog og tekniske virkemidler.
Der lægges vægt på elevernes færdighed i at analysere og vurdere både proces og resultat, og der lægges vægt på deres evne til at kombinere teori og dramatisk praksis.
I faget dramatik vil du komme til at arbejde kreativt med forskellige dramaøvelser på gulvet, hvor du skal bruge din fantasi, dine sanser, din koncentration, din krop og din stemme.
I undervisningen styrkes din evne til samspil og til at tage ansvar og initiativ i forbindelse med de processer, hvor der arbejdes med et konkret teaterprojekt. Du lærer at optræde, at stille dig op foran andre og udtrykke dig nuanceret.
Det praktiske og det teoretisk kobles sammen, for at du opnår en bedre forståelse for teatres forskellige virkemidler og sceniske udtryk, og du kommer f.eks. til at læse om teaterhistoriske perioder, genrer og skuespilteknik.
I løbet af skoleårt tager dramaholdet sammen i teatret og ser typisk 2-3 forestillinger på teatre både i lokalområdet og i fx. Århus og Odense.