Haderslev Katedralskole

Søg
Close this search box.

VELKOMSTBREV & INTROUGEN

Velkomstbrev til nye elever årgang 2023

Velkomstbrevet sendes ud til alle kommende elever på stx og hf i starten af juli måned. Du kan allerede her læse velkomstbrevet. Du  kan læse mere i boksene længere nede på siden.

Første mødedag

Mandag d. 14. august kl. 9.30 i skolens festsal. Rektor Ruth Funder byder velkommen

Huskeseddel til den 1. dag

Kopi af fødsels-/navneattest eller kopi af dåbsattest/pas, så skolen kan lave dit stamkort. Underskrift på, at du har læst skolens studie-ordensregler. Er du under 18 år, skal dine forældre/værge også underskrive. Husk madpakke 😉

Introugen

Den første uge har et udvalg af lærere og elever tilrettelagt et særligt program for dig som ny elev på skolen. Programmet er ens for alle klasser, men aktiviteterne sker i forskellig rækkefølge alt efter, hvilken klasse du starter i.

Kopiafgift

Du får adgang til skolens printer og en del af dine undervisningsmaterialer vil du få udleveret i kopi og i kompendier.  Derfor opkræver skolen årligt en kopiafgift på 315 kr. Du får i velkomstbrevet i din e-boks oplyst, hvilket kontonummer, du skal overføre pengene til.

Papir og computer

Vi forventer, at du medbringer din egen computer, da en stor del af undervisningen foregår på de digitale medier. Skolen kan ikke stille computere til rådighed. En iPad kan ikke erstatte computeren, da en del af de licensbaserede programmer i undervisningen kun virker på en computer. Vær opmærksom på, at du møder op med en opdateret computer. I-pads, Chromebooks og Linux-computere kan ikke anvendes på skolen. Hvis du foretrækker at skrive noter i hånden, skal du selv sørge for at medbringe papir, hæfter mv.

Hvilke programmer anvender vi?

På HaKa får du adgang til en lang række programmer som anvendes i undervisningen. Du vil blive introduceret til alle programmer i takt med at de anvendes i undervisningen. Af de mange programmer, som du kan bruge på skolen kan nævnes: Office 365, Maple, AppWriter, Ordbogen.com, Engram. Det er typisk dit Uni-login/NemId, som du anvender til at benytte programmerne.

Ungdomskort

Når du starter på en ungdomsuddannelse, kan du bestille et ungdomskort. Du skal selv sørge for at bestille kortet på www.ungdomskort.dk Hvis du gerne vil være sikker på, at kortet er klar til skolestart, skal du bestille det hurtigst muligt. Med et ungdomskort kan du rejse ubegrænset i hele det takst-/zoneområde, du bor i. Læs mere om fordele samt øvrige udgifter ved at have et ungdomskort her:
Fordele ved ungdomskort

SU
(Statens Uddannelsesstøtte)

u

Er du fyldt 18 år, eller fylder du 18 år inden oktober måned 2021, kan du søge Statens Uddannelsesstøtte (SU). Hvor meget du får udbetalt i SU afhænger af dine forældres indkomst. Hvis du ønsker at flytte hjemmefra, kan du først søge om udeboende SU, når du fylder 20 år. I ganske særlige tilfælde kan du som udeboende søge om forhøjet sats (udeboende SU) fra du er fyldt 18 år. Det kræver en særlig ansøgning, som du kan få hos sekretærerne. Det er din nærmeste pædagogiske leder, som behandler sagen og vurderer, om du er berettiget til udeboende SU.

Introugen for nye 1.g'ere og 1. hf'ere 2023

Brochurer

Vil du være en del af HAKA?

Kig rundt – tag kontakt til os, måske har vi også en plads til dig.